Nopeusrajoitusta valtatiellä 8 Kokkolassa lasketaan kahdessa paikassa

22.5.2023

Nopeusrajoituksia lasketaan valtatiellä 8, Kokkolan kohdalla liikenneturvallisuuden vuoksi. Ensimmäinen kohta on Kokkolan eteläpuoli, välillä Koivistontie – hautausmaa ja toinen kohta Kokkolan pohjoispuolella Peitson liittymän kohdalla.

Kokkolan eteläpuolella valtatiellä 8 välillä Koivistontie – hautausmaa vajaa kahden kilometrin pituisella tieosuudella nopeusrajoitus lasketaan 100 kilometristä tunnissa 80 kilometriin tunnissa myös kesäisin.

Liikenne on lisääntynyt Kruunupyyntien liittymässä uusien asuinalueiden Mustikkamäki ja Hangasmäki takia, eikä kääntyminen varsinkaan vasemmalle ole enää turvallista vilkkaalta valtatieltä Kruunupyyntielle, joka on kaupungin katu. Valtatiellä 8 ei ole liittymässä väistötilaa eikä vasemmalle kääntyville omaa ajokaistaa.

Nopeusrajoitus on voimassa siihen asti, kunnes Kokkolan kaupunki on suunnitellut ja toteuttanut Kruunupyyntien liittymän kanavoinnin. Kanavoinnissa valtatielle 8 tehdään saarekkeet ja pohjoisen/Kokkolan kaupungin suunnasta ajaville tehdään valtatieltä vasemmalle Kruunupyyntielle kääntyville oma ajokaista.

Peitson liittymä
Kokkolan pohjoispuolella valtatiellä 8 Peitson kohdalla Peitsontien ja Ruotsalontien nelihaaraliittymässä nopeusrajoitus lasketaan 100 kilometristä 80 kilometriin tunnissa myös kesäisin.

Alennettu nopeusrajoitus Peitson nelihaaraliittymässä on esitetty Kokkolan liikenneturvallisuussuunnitelmassa. Nopeusrajoitus tulee voimaan toukokuun aikana.

Nopeusrajoituksia edellä mainituissa paikoissa lasketaan siksi, että ELY-keskus on saanut paikoista yhteydenottoja ja toimenpide-ehdotuksia. Lisäksi liittymissä on tapahtunut liikenneonnettomuuksia.